< Terug naar overzicht

Regering maakt deeltijds pensioen mogelijk

Om tot een betere verdeling tussen werk- en rustperiodes te komen, wil de regering-Michel het deeltijds pensioen invoeren.

Dat staat niet in het regeerakkoord, maar blijkt uit de beleidsbrief van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. “Het pensioensysteem moet personen de keuzevrijheid laten in het beheer van hun loopbaan en in de verdeling tussen werk- en rustperiodes. Het instellen van een stelsel van deeltijds pensioen helpt mee dat doel te bereiken”, staat in de beleidsbrief van Bacquelaine.

Het deeltijds pensioen was een voorstel van de Pensioencommissie onder leiding van gewezen minister Frank Vandenbroucke. Het komt erop neer dat men deeltijds zijn pensioen kan opnemen en deeltijds voortwerkt. Het deeltijds pensioen kan men opnemen vanaf de leeftijd waarop men vervroegd met pensioen kan gaan. De werknemer neemt dan een deel van zijn pensioen op, terwijl hij voortwerkt en voor die tewerkstelling extra pensioenrechten opbouwt.

Bacquelaine ziet in het deeltijds pensioen een alternatief voor de bestaande systemen die in de privé- en overheidssector bestaan om de arbeidsmarkt te verlaten, zoals het tijdskrediet of de loopbaanonderbreking.

Bron: De Tijd

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen