< Terug naar overzicht

Recordaantal vacatures, amper kandidaten

De VDAB ontving vorig jaar een recordaantal vacatures. De keerzijde is echter dat het aantal vacatures dat niet ingevuld geraakt eveneens op een recordniveau staat.

Vorig jaar kreeg de VDAB meer dan 287.000 vacatures binnen of 11 procent meer dan in 2017. Dat is een record. Nooit waren bedrijven in Vlaanderen meer op zoek naar nieuw personeel. In vergelijking met de crisisjaren gaat het over bijna dubbel zo veel ingediende vacatures.

De keerzijde is echter dat het aantal niet ingevulde vacatures ook op een recordniveau staat. In december 2018 bleven meer dan 48.000 Vlaamse jobs openstaan omdat bedrijven geen geschikte kandidaat vonden. Dat zijn er 10.000 meer dan een jaar eerder. Opnieuw gaat het over bijna een verdubbeling tegenover de crisisjaren.

Om de krapte te bestrijden, plant de VDAB verschillende nieuwe initiatieven. De dienst zal het komende jaar intenser focussen op het activeren van wie van een ziekte-uitkering leeft, van jonge allochtone vrouwen die niet werken maar ook geen uitkering ontvangen en van mensen die dicht bij hun pensioen staan.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen