< Terug naar overzicht

Recordaantal studenten wilde centjes verdienen in paasvakantie

Nooit eerder waren zoveel jobstudenten aan het werk tijdens de paasvakantie. Bovendien klopten de studenten meer uren dan in dezelfde periode in het recordjaar 2019.

Na de zomervakantie is de paasvakantie de periode bij uitstek waarin studenten aan het werk gaan. Uit een analyse door Randstad Research blijkt dat deze paasvakantie de drukste ooit was voor de werkende studenten. De studenten die dit jaar aan de slag waren, presteerden 24 uur per individu. Dat is één uur meer dan in 2019 (23 uur) en evenveel als in 2021.

Bovendien blijken er ook méér studenten gewerkt te hebben. De voorbije paasvakantie waren er gemiddeld 16.000 studenten aan de slag voor Randstad Group. Dat is een stijging met 33 procent ten opzichte van de paasvakantie vorig jaar. Toen werden gemiddeld 12.000 jobstudenten per week geteld. Coronajaar 2020 was op dat vlak een dieptepunt: slechts 5.200 studenten hadden toen een studentenjob. In het recordjaar 2019 telde men gemiddeld 14.000 studenten per week.

“Stevenen af op all-time record”

“Eind vorig jaar merkten we al een toename met de helft van het aantal jobstudenten ten opzichte van recordjaar 2019”, vertelt Wim Van der Linden, external communication advisor bij Randstad Group. “Dat record werd toen gedreven door de mix van algemene schaarste op de arbeidsmarkt, de vele quarantaine-gevallen bij bedrijven, en de traditionele eindepaarspiek in heel wat sectoren. De schaarste is niet afgenomen en sectoren die traditioneel veel studenten tewerkstellen, zoals pretparken, bioscopen en de horeca, draaien opnieuw op volle toeren. Als deze trend zich ook in de zomervakantie kan handhaven, stevenen we af op een all-time record.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen