< Terug naar overzicht

Recordaantal Belgen ontvangt maaltijd- en ecocheques

1,7 miljoen Belgische werknemers kregen vorig jaar een deel van hun loon in maaltijdcheques uitbetaald. In totaal werd voor 2,5 miljard euro aan maaltijd- en ecocheques uitgekeerd.

Meer dan één op de drie Belgische werknemers krijgt een deel van zijn salaris in maaltijdcheques uitbetaald. Vorig jaar ontvingen 1,7 miljoen werknemers maaltijdcheques, 34.500 mensen meer dan in 2015. Dat heeft federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geantwoord op een vraag van Kamerlid Georges Gilkinet (Ecolo).

Werknemers kregen in totaal voor 2,2 miljard euro op hun maaltijdchequekaart gestort. Dat is een toename van 10 procent in een jaar tijd. Die forse stijging is deels te verklaren doordat meer mensen maaltijdcheques krijgen, maar ook omdat het maximumbedrag van een maaltijdcheque begin 2016 werd opgetrokken van 7 naar 8 euro per gewerkte dag. Daardoor steeg het gemiddelde bedrag per werknemer van 1217 naar 1309 euro per jaar.

Ook ecocheques worden steeds populairder. 1,58 miljoen Belgen kregen vorig jaar cheques om ecologische producten te kopen. Dat zijn er 125.000 meer dan in 2015. Daardoor steeg ook het totale bedrag van de ecocheques met 14 procent tot 232 miljoen euro. Dat de ecocheques aan populariteit winnen, is opmerkelijk, aangezien de federale meerderheidspartijen lange tijd pleitten voor de afschaffing van de vouchers.

Bron: De Tijd (tijd.be) en De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen