< Terug naar overzicht

Recordaantal Belgen aan het werk

In het derde kwartaal van dit jaar waren er 4,71 miljoen jobs in Belgiƫ: een nieuw record.

Maandag publiceerde de Nationale Bank van België dat de nationale werkgelegenheid is opgelopen tot 4,74 miljoen banen: het hoogste aantal ooit. Het vorige record, dat in het derde kwartaal van vorig jaar werd bereikt, bedroeg 4,71 miljoen jobs.

Vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar, zijn er 108.000 arbeidsplaatsen bijgekomen. Aangezien in het derde kwartaal steeds meer mensen aan de slag zijn dan in het tweede, publiceerde de Nationale Bank ook cijfers die gezuiverd zijn van seizoens- en werkdageffecten. Ook dan is de werkgelegenheid gestegen, zij het met slechts 7000 eenheden. Het is het negende opeenvolgende kwartaal waarin de nationale werkgelegenheid in België stijgt op seizoensgezuiverde basis.

Stijgende werkgelegenheid dankzij positieve conjunctuur en bevolkingsgroei

De cijfers bewijzen dat de ontwikkeling van de werkgelegenheid vooral bepaald wordt door de conjunctuur en de bevolkingsgroei. Sinds de regering-Michel in oktober vorig jaar van start is gegaan, kwamen er in België op seizoensgezuiverde basis 31.000 jobs bij. Dat is meer dan de twaalf maanden voordien, toen er 20.000 banen werden gecreëerd.

Het aantal arbeidsplaatsen daalde het voorbije kwartaal in de landbouw, de industrie en de bouw. Dat werd echter gecompenseerd door het stijgend aantal jobs in de dienstensector.

Belgische economie groeit mee

De Nationale Bank maakte maandag ook bekend dat de Belgische economie in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid is ten opzichte van het vorige kwartaal. Op jaarbasis bedraagt de groei 1,3 procent.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen