< Terug naar overzicht

Record aantal jobs gesneuveld door faillissementen

Dit jaar sneuvelden al meer dan 10.000 banen als gevolg van faillissementen. Tussen januari en mei 2012 gingen al 4525 bedrijven over de kop. Vorig jaar waren dat er 4499.

Dat is het hoogste cijfer sinds 2003, zo blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon. De stijging situeerde zich vooral in Vlaanderen, waar 4,10 procent meer faillissementen waren. In Wallonië (-2,20 procent) en Brussel (-2.52 procent) daalde het aantal faillissementen.

In totaal vielen van januari tot mei 10.127 banen weg door het faillissement van de werkgever. Dat is 9 procent meer dan verleden jaar en het hoogste cijfer sedert 2003. In het Waals Gewest steeg het cijfer met 7 procent, in het Vlaams Gewest met 20 procent.

In de voorbije maand mei werden 870 bedrijven failliet verklaard, een hoog cijfer voor een meimaand. Ten opzichte van mei 2011 waren er wel beduidend minder faillissementen. Toen waren dat er 1032, het absolute record voor een meimaand. Dit jaar werden de cijfers enigszins geholpen door het hoge aantal vakantiedagen in mei. Desondanks is 870 het op één na hoogste aantal faillissementen voor een meimaand.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen