< Terug naar overzicht

Recent afgestudeerde masters houden niet van virtueel werken

Twintigers zijn op de planeet internet en alles wat eraan vasthangt geboren en getogen. Toch is een grote meerderheid niet enthousiast voor virtueel werken. Dat suggereert een enquête van CEMS – The Global Alliance in Management Education. De respondenten geven de voorkeur aan sociale interactie en live samenwerking.

Van de deelnemers aan de rondvraag vreest 72 procent dat het niet fysiek kunnen samenwerken met de collega’s een negatieve invloed zal hebben op hun carrièremogelijkheden.
Daarnaast denkt 68 procent dat geen face-to-face training hun vooruitgang zal belemmeren. Nog eens 66 procent heeft geen goed oog in de verminderde opleidingsbudgetten.
Minder zorgen voor hun carrière maken ze zich over de arbeidsmarkt, digitalisering en flexibel werken.
De jonge professionelen beseffen dat sociale interactie en samenwerking niet alleen een menselijke behoefte is, maar dat het ook een bron is van innovatie, productiviteit en groei.
Toch een kanttekening: er waren slechts 310 respondenten uit 40 landen. Voor een alliantie van 33 universiteiten en business schools, 66 bedrijven en 7 ngo’s moet dit beter kunnen. Iemand trek in een echt onderzoek over dit boeiend thema?

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen