< Terug naar overzicht

Randstad brengt diversiteit in HR-beleid

Randstad richt onder de naam Randstad Diversity een nieuwe afdeling op. Die zal zich specifiek richten op de tewerkstelling van allochtonen, personen met een handicap, laaggeschoolden en ouderen. Randstad Diversity helpt bedrijven individueel bij de integratie van kansengroepen in hun onderneming en coacht tegelijk de kansengroepen zelf.

De naam Randstad Diversity is nieuw, maar Randstad zelf heeft ruime ervaring in de begeleiding van kansengroepen. In 2004 begeleidde het bureau 24 diversiteitprojecten bij bedrijven, overheid en derden, goed voor de aanstelling van 1000 kansarme personen. Randstad besteedt nu een aparte afdeling aan dit thema om het belang ervan te benadrukken.
Randstad Diversity geeft coaching aan kansengroepen, maar verleent ook assistentie aan individuele bedrijven. Manager Benoît van Grieken verduidelijkt: "Onze specialisten nemen eerst de tijd om een bedrijf goed te leren kennen zodat ze het juiste strategisch en tactisch advies kunnen geven. Als de behoeften en mogelijkheden op vlak van diversiteit duidelijk zijn, maken we een actieplan op maat van het bedrijf.” Dan gaat Randstad Diversity op zoek naar kandidaten met de juiste competenties, via het eigen Randstad-netwerk of in samenwerking met derden (bv. opleidingsinstanties), en legt het aan het bedrijf in kwestie uit hoe diversiteit innovatie en creativiteit wekt. Randstad Diversity werkt in Wallonië, Vlaanderen en Brussel met eigen regionale specialisten die projecten opzetten en coördineren. Er zijn ook aparte, specifieke Randstad Diversity-kantoren in Antwerpen en Gent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen