< Terug naar overzicht

Rabobank NL voert interessante thuiswerkvergoeding in

Medewerkers van Rabobank Nederland krijgen meer mogelijkheden hun thuiswerkplek te verbeteren, ter waarde van 750 euro. De regeling geldt vanaf oktober voor al het vaste personeel in Nederland. HR-directeur Janine Vos is een van de motoren achter dit besluit. Zij doet haar verhaal voor XpertHR. Het kan ook u interesseren.

Uit de corona-enquête van de bank bleek dat de fysieke klachten bij de thuiswerkers toenamen. Dat is ongeveer driekwart van het totale aantal werknemers (27.000).

Toch wil de bank thuiswerk stimuleren, zeker zolang de overheid erop aandringt. Op kantoor werken alleen de personen die IT en betaalsystemen onderhouden, persoonlijk contact met klanten hebben of door nijpende situaties (tijdelijk) niet thuis kunnen werken. Janine Vos: “We krijgen meer vragen over terugkeer naar kantoor, maar we kunnen de 1,5 meter afstand niet in al onze vestigingen waarborgen. Daarom blijft thuiswerken naar verwachting tot de zomer van 2021 de norm, tenzij er eerder een vaccin komt.”

Rabobank was een van de eerste grote bedrijven die al aan het begin van de lockdown een thuiswerkvergoeding instelde. Medewerkers konden 250 euro per maand besteden aan kantoormeubilair of beeldscherm voor hun werkplek thuis. Daar stond tegenover dat de reiskostenvergoeding werd geschrapt. Vanaf oktober kunnen medewerkers voor 750 euro kiezen uit een aantal geselecteerde kantoorartikelen die voldoen aan de arbo-eisen.

“Uit onze tweewekelijkse corona-enquête bleek dat de fysieke klachten toenamen. Thuiswerkers kregen meer last van hun nek of schouders. Met een leverancier hebben we een verantwoord pakket samengesteld waaruit mensen ook wat te kiezen hebben. Een bureaustoel moet wel passen in het interieur. De leverancier levert de kantoormeubelen thuis af”, schetst Vos. “Uit onze peiling blijkt dat 65 procent er blij mee is. Er zijn nog wel vragen, bijvoorbeeld of een laptophouder ook onder de regeling valt. Helaas kan dat niet. Wij hebben met de leverancier afspraken gemaakt voor kantoormeubelen die onder de arbo-vrijstelling vallen.”

Ook interessant: de thuiswerkvergoeding is voor het eerst in een cao opgenomen.

Flexwerkers zijn voorlopig nog uitgesloten van de regeling, maar de bank is wel in overleg met de werkgevers van tijdelijke krachten. “Voor deze groep voelen we ook een verantwoordelijkheid”, zegt Vos. “Het is wel ingewikkeld om iets te regelen, omdat er veel verschillende vormen van flexwerk zijn.”

Wordt de thuiswerkvergoeding onderdeel van het nieuwe werken? Janine Vos: “De vergoeding die we aanbieden is mooi, maar we moeten nadenken over een vorm die ook op de langere termijn snel, simpel en efficiënt is. Misschien moeten we de vergoeding in de toekomst wel in het loon opnemen. Dit is nog een pril idee van mij. We hebben het nog niet met de vakbonden besproken. In de cao-onderhandelingen hebben we het wel al gehad over het opnemen van thuiswerkfaciliteiten in de arbeidsovereenkomst.”

Is iedereen nu tevreden? Vos: “Van onze medewerkers zegt 70 procent dat het goed met hen gaat. Hoe zorgen we dat dat zo blijft? En hoe kunnen we de 30 procent die thuiswerken lastig vindt zo goed mogelijk ondersteunen? Een bureaustoel is belangrijk. Maar het gaat ook om genoeg beweging, goede voeding, sociale contacten, waardering en betrokkenheid.”

Bron: xperthr.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen