< Terug naar overzicht

Promotie zonder opslag: een nieuwe mode?

Uit een enquête van een gespecialiseerd rekruteringsbureau blijkt dat hoewel driekwart van de managers een of meer medewerkers een promotie aanbood tijdens de coronacrisis, meer dan de helft daarvan geen salarisverhoging ontving. Is dit alweer een ander ‘nieuw normaal’?

In juli 2020 werd de corona-impact onderzocht op promoties en bonussen bij 300 managers uit kleine, middelgrote en grote Belgische bedrijven uit de private, beursgenoteerde en publieke sector.
Ruim driekwart (77 procent) van de respondenten boden een of meer medewerkers een promotie aan tijdens de pandemie. Opvallend is dat daarvan meer dan de helft geen salarisverhoging kreeg. In totaal ontving slechts 21 procent een salarisverhoging bij een promotie. Nog eens 23 procent werd gepromoveerd zonder opslag, maar heeft wel zicht op een mogelijke salarisverhoging in de komende twaalf maanden. Een derde (33 procent) van de respondenten gaf een promotie zonder directe of uitgestelde salarisverhoging en 18 procent van de bedrijven wacht tot na de coronacrisis met het uitdelen van promoties.

De afgelopen maanden waren heel onvoorspelbaar. Bedrijven hadden geen vergelijkingspunt voor wat komen zou. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijfsleiders aarzelen met loonsverhogingen en promoties. Toch is het belangrijk om in deze transitiefase talent aan boord weten te houden.

Uit eerder onderzoek naar motivatie en geluk op de werkvloer blijkt dat Belgische werknemers niet alleen door salaris gemotiveerd worden. Werkmotivatie komt ook door een gevoel van empowerment, waardering en eerlijkheid, interessant en zinvol werk en positieve relaties op de werkvloer. Met enkel en alleen een aantrekkelijk salaris kan het verschil niet meer worden gemaakt. Werknemers kijken naar het volledige pakket.

Bron: Robert Half

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen