< Terug naar overzicht

Promotie vraagt begeleiding

Veel organisaties leveren te weinig inspanningen om een promotie vlot te laten verlopen, zo leert een enquête onder managers.

Bijna zes op tien managers schatten de uitdaging om een carrièrestap te volbrengen even stresserend in als het omgaan met een scheiding. Meer dan driekwart van de ondervraagde leidinggevenden zegt dat ze de overgang beter hadden kunnen maken als ze eerder hadden geweten dat hun nieuwe functie een geheel nieuwe manier van denken vereiste. Eén op drie zegt echter dat hun bedrijf weinig tot geen ondersteuning verleent op dit gebied. Hoe ouder de ondervraagde, hoe harder de roep om begeleiding.
Tot die conclusie komt het HR-adviesbureau Development Dimensions International (DDI). Men werkt keihard voor een promotie en is dolblij wanneer het lukt. Maar dan dringt de realiteit door: men staat er alleen voor, weet niet precies wat er verwacht wordt, mist de vorige functie die men eindelijk tot in de puntjes beheerste, heeft ineens geen vertrouwd netwerk meer en moet een plek zien te veroveren in een nieuwe groep. Het verhaal is overbekend en toch worden de persoonlijke gevolgen van een promotie nauwelijks erkend, laat staan dat de betrokkenen begeleid worden.
Het onderzoek wijst er voorts op dat bedrijven zich voornamelijk richten op de ‘harde’ vaardigheden en de ‘zachte’ vaardigheden negeren, terwijl die juist zo belangrijk zijn als iemand doorgroeit. Dat leidt tot problemen. Onder ‘zachte’ vaardigheden vallen bijvoorbeeld emotionele intelligentie en creativiteit, essentieel om nieuwe netwerken op te bouwen en samen te werken. Ook kantoorpolitiek speelt een grote rol bij overgangsproblemen. Volgens de bevraagde leidinggevenden is het de grootste zorg en de moeilijkste uitdaging bij het opklimmen.
Bijna de helft van de topmanagers, en een derde van de middenmanagers geeft toe hier niet op voorbereid te zijn. Verder klagen managers over moeilijkheden die ze ondervinden bij het opbouwen van het nieuwe netwerk dat ze voor hun functie nodig hebben. Ook vinden ze het in het begin moeilijk taken te moeten delegeren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen