< Terug naar overzicht

Proeftuin elektrische fiets voor woon-werkverkeer

Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) lanceerde het project "Elmo@work". Daarmee wil het, samen met de projectpartners UGent, VITO en Traject, onderzoeken of elektrische fietsen een alternatief zijn voor de wagen voor woon-werkverkeer en dienstverplaatsingen.

Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) en partners UGent, VITO en Traject starten het project ‘Elmo@work’. Dat staat voor ‘elektrische mobiliteit voor woon-werk- en dienstverplaatsingen’ en moet nagaan of elektrische twee- of driewielers, al dan niet in aanvulling met andere duurzame mobiliteitsvormen, een volwaardig alternatief bieden voor werkgerelateerde verplaatsingen.

Voor het project zullen onder meer werknemers van BIVV, Ethias, Flexpoint, Janssen Pharmaceutica, UGent en VAB e-fietsen, e-scooters, e-vouwfietsen, e-bakfietsen en een prototype van een overdekte e-driewieler uittesten.

Ongeveer zes op de tien werknemers woont in een straal van 10 kilometer van het werk, een afstand die gemakkelijk met een elektrische fiets afgelegd kan worden, volgens VIM.

“Op basis van hun bevindingen wordt een draaiboek opgemaakt waarmee andere bedrijven zelf aan de slag kunnen gaan”, zegt Koen Valgaeren, algemeen directeur van het VIM. Daarnaast wordt onderzocht welke verwachtingen werkgevers en werknemers hebben met betrekking tot de dienstverlening en eventuele juridische en/of fiscale aanpassingen.

Het project krijgt de steun van openbare-vervoersmaatschappij De Lijn. Vlaams minister voor Innovatie Ingrid Lieten laat weten dat het project naadloos aansluit bij de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen van de Vlaamse regering. Het project loopt tot het voorjaar van 2016.

Bron: Gazet van Antwerpen/Het Belang van Limburg

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen