< Terug naar overzicht

Prestatiemanagement en werknemersvoordelen: de missing link

Als we een Brits onderzoek mogen geloven, blijft besparen op personeelskosten weliswaar hoog op de HR-agenda staan, maar is het issue voor 2006 cultuurveranderingen invoeren. Afgezien daarvan bevestigt de enquête dat er iets schort aan het verband tussen prestaties en voordelen.

Voor de derde keer organiseerde het Britse Thomsons Online Benefits een enquête naar de prioriteiten van HR-managers in het VK. Er namen 468 respondenten deel. Dat cultuurverandering kostenbesparing voorbijsteekt als belangrijkste aandachtspunt is één zaak. Er vallen uit de antwoorden echter ook nog enkele andere interessante dingen te vissen.

Zo bijvoorbeeld dat programma’s voor werknemersvoordelen in frequentie blijven toenemen en dat de respondenten dat ook voor de toekomst zo zien. Opmerkelijk tegen deze achtergrond is dat slechts 6,3% van de respondenten denkt dat hun werknemers deze programma’s zeer waarderen. Waarom doen ze het dan?

Het dient evenwel gezegd dat de gepercipieerde waardering een stuk hoger ligt bij bedrijven die beschikken over flexibele voordelenprogramma’s. Driekwart van de HR-managers die flexibele voordelenprogramma’s hanteren, merken bovendien een positief effect ervan bij rekrutering.

Deze enquête bevestigt overigens eerdere observaties, ook in België, van de missing link tussen beloning en prestatiemanagement. De helft van de werkgevers legt het verband niet. Volgens 17% van de respondenten bestaat er bij hen een directe link tussen prestatiemanagement en werknemersvoordelen, bij 15% zou het verband indirect zijn.


 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen