< Terug naar overzicht

Praktijkboek strategie

Onlangs verscheen een herziene editie van het Praktijkboek strategie. Ook voor HR-managers nieuwe stijl is dit standaardwerk onvermijdelijke lectuur.

Nu HR-managers de mond vol hebben van strategisch HRM, moeten ze ook inzicht hebben in de algemene strategie van de onderneming. Een MBA kan altijd wel helpen, maar de lectuur van een uitgave die naar de kern van de problematiek gaat, moet al een aardige opstap opleveren. Ook voor HR-managers is het dus een goede zaak dat Aimé Heene (Universiteit Gent en UAMS), Johan Vanhaverbeke (Associatie KU Leuven) en Simonne Vermeylen (HUB en Vlerick) hun vijf jaar oude Praktijkboek strategie actualiseerden, aanpasten en bijspijkerden.

In het eerste deel ontvouwen de drie Vlaamse professoren de basisbegrippen. Alle benaderingen, modellen en technieken voor strategievorming passeren de revue. Dit deel is taai als een belegen cursus, maar moet door zijn grondigheid menige manager wel dankbaar stemmen om het juiste instrumentarium dat hij ermee aangereikt krijgt. Wie nog niet zo onderlegd was op dit gebied, krijgt niet alleen het jargon, maar meteen ook een breed spectrum van kennis, kritiek, kanttekeningen en keuzes voorgeschoteld. Dit boek is nu al onontkoombaar voor elke creatieveling die de seminariepodia onveilig maakt met MBA’s vanuit een stapel boeken.

In het tweede deel krijgen de managers een heus routeplan. De auteurs schetsen tien stappen die managers het beste kunnen volgen bij het vastleggen van de strategische koers. De cursus ontpopt zich haast tot een workshop. Vanuit de noodzakelijke theoretische cocon uit het eerste deel komt een vlinder tevoorschijn, die de managers aanmaant de handen uit de mouwen te steken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen