< Terug naar overzicht

Powerpoint-presentaties doen denken aan eten en seks

Bijna een kwart van het publiek is nog geen zes minuten na de start van een powerpoint-presentatie met zijn gedachten elders. De anderen volgen binnen de tien minuten.

‘Death by powerpoint’ wordt soms al smalend gezegd. Een rondvraag van een Brits communicatiebureau bij ruim 2000 kantoormedewerkers toont dat dit nog steeds vaak voorvalt. Bijna een kwart (22 procent) van de respondenten geeft toe nog geen zes minuten na de start van een presentatie niet meer aandachtig te luisteren. Na tien minuten zit de helft (48 procent) van de toehoorders met zijn gedachten elders: 53 procent denkt aan eten, 38 procent aan relaties en 31 procent aan seks.

Anders gezegd, nog tijdens de – uitgebreide – voorstelling van de organisatie haken de meeste luisteraars af. En dan moet de kernboodschap van de presentatie nog komen. De boosdoeners zijn smartphones waardoor we steeds minder lang onze aandacht gefocust kunnen houden. Maar ook een overdaad van visuele en auditieve prikkels tijdens de presentatie vergt een te grote inspanning van de toehoorders omdat die vele prikkels tot een overbelasting van ons werkgeheugen leiden.

Bron: HRnews

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen