< Terug naar overzicht

Positieve feedback verpest de sfeer

Positieve feedback kan het best achter gesloten deuren worden gegeven. Medewerkers die horen hoe een collega een compliment krijgt, reageren daar immers bijna altijd negatief op.

Complimenten uitdelen in het openbaar zorgt ervoor dat een toehoorder zich sociaal de mindere voelt van degene die de positieve feedback ontvangt. Dat roept automatisch gevoelens van jaloezie op. Zo blijkt uit onderzoek van Elaine Chan van Tilburg University en Jaideep Sengupta van de Hong Kong University of Science and Technology.

“Als leidinggevende openlijk strooien met complimentjes is dus niet per se een goed idee: de kans is groot dat daarmee veel afgunst wordt opgeroepen. Een persoonlijke benadering is waarschijnlijk effectiever”, concludeert Chan.

Het gaat de onderzoekers met name om die eerste reactie, waarvan altijd verondersteld is dat die alleen optreedt als de complimenten als onoprecht worden ervaren. Maar die reactie is er ook bij oprechte complimenten, zegt Chan: “Mensen vergelijken zich voortdurend met anderen en op het moment dat iemand door een ander wordt opgehemeld, wordt die persoon in vergelijking beter. De afgunst die daardoor wordt opgeroepen, veroorzaakt negatieve gevoelens, zowel voor de ontvanger als voor de gever van het compliment.”

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen