< Terug naar overzicht

Positief roddelen is geen tijdverlies

Een praatje slaan met een collega aan de koffiemachine is geen tijdverspilling. Nieuw onderzoek van de University of Salford toont dat roddelen op de werkplek een positief effect kan hebben op werknemers.

Kirk Chang, professor HRM aan de Britse University of Salford (Manchester), onderzocht de impact van roddels en cynisme op werknemers. Zijn steekproef bestond uit 307 werknemers actief in 24 Taiwanese bedrijven uit verschillende sectoren.

Het grootste deel van de roddels op de werkplek (61 procent) bleek positief te zijn. Hoewel de impact van deze roddels op werknemers veeleer beperkt was, kunnen ze toch als gunstig beschouwd worden omdat ze interacties tussen werknemers faciliteren. Chang moedigt bedrijven dan ook aan korte babbels tussen werknemers aan de koffiemachine of waterkoeler niet als tijdverlies te beschouwen.

Maar als er op een negatieve manier geroddeld wordt, leidt dit gevoelens van cynisme, frustratie, hopeloosheid en minachting bij werknemers ten aanzien van hun werkgever. Op termijn ondermijnt dit het management en de organisatie als geheel. Cynici op het werk zijn immers meer achterdochtig over de motieven van hun werkgever en denken dat managers hen uitbuiten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen