1 Populariteit bedrijfswagen stagneert, fiets almaar populairder - HRSquare
< Terug naar overzicht

Populariteit bedrijfswagen stagneert, fiets almaar populairder

Belgische werknemers combineren meer dan ooit verschillende transportmodi. Ruim 11 procent combineert de auto met de fiets. De auto blijft het populairst, maar hij wordt wel steeds vaker aangevuld. Met de fiets, maar ook met het openbaar vervoer (dat 8 procent regelmatige gebruikers telde in 2018).

In 2019 zullen ook de federale overheidsdiensten een beroep kunnen doen op uitzendkrachten. Net als in Vlaanderen zullen federale overheidswerkgevers voortaan de piste kunnen inschakelen om snel een oplossing te vinden bij een acute of onvoorziene vervanging, voor plotse extra taken of in uitzonderlijke omstandigheden. Binnen de federale overheid gaat het naast de federale overheidsdiensten ook over de autonome overheidsbedrijven zoals Bpost, Proximus, NMBS, HR-Rail of Infrabel.

Net als op het Vlaamse niveau kiest de federale regering ervoor om de invoering van uitzendarbeid maximaal te laten aansluiten bij het generieke kader van de andere sectoren en dit zal de introductie alleen maar makkelijker maken.

“De vraag naar het gebruik van uitzendarbeid leefde al heel lang bij tal van overheidswerkgevers, die net als elke andere organisatie snel en flexibel toegang moeten krijgen tot de arbeidsmarkt en dit komt het human resources management van de federale overheid alleen maar ten goede”, verduidelijkt Herwig Muyldermans, algemeen directeur bij Federgon.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen