< Terug naar overzicht

PMClub en VOV vormen HRD-netwerk

PMClub (Vlaams Forum voor Personeelsbeleid) en VOV (Vlaams Lerend Netwerk) melden de oprichting van het nieuwe samenwerkingsverband NetHRD. De twee grootste en best georganiseerde verenigingen uit het domein personeelsmanagement bundelen hun krachten en leggen de basis voor een echt representatieve beroepsorganisatie. Dat mag een fameuze doorbraak worden genoemd.

“In Vlaanderen zijn er verschillende beroepsverenigingen voor HR-professionals, maar nu is de tijd rijp voor een netwerk dat de hele sector samenbrengt en vertegenwoordigt”, zo motiveren PMClub en VOV hun samenwerking. “NetHRD wil voor alle HR-professionals een instrument worden om door kennis- en ervaringsuitwisseling mee te blijven met de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.”


Een decennium lang (of zelfs langer) werd met tussenpozen – maar steeds zonder positief resultaat – geprobeerd een soort koepel te vormen van verenigingen die zich op een of andere manier richtten op HR-professionals. Altijd stonden ego’s en tradities concrete en duurzame samenwerking in de weg. De ‘koepel’ werd op die manier het monster van Loch Ness in de HR-wereld: hij werd geregeld gesignaleerd, er werd veel over gebabbeld, maar nooit bewees hij zijn bestaan. Vanaf nu mag het monster rusten in de geschiedenisboekjes en dat is goed.


De Vereniging van Opleidings- en Vormingsverantwoordelijken (VOV, 700 leden) en de Personnel Managers Club (PMC, 300 leden) evolueerden de jongste jaren allebei tot stevig gerunde organisaties die met hun activiteiten en diensten meestal een hoog niveau halen en veel volk aantrekken. Dat precies deze twee voortrekkers de handen in elkaar slaan, is een goed teken voor het prille netwerk, dat de ambitie heeft ook andere groepen HR-professionals bij zijn werking te betrekken. Terzake zijn verscheidene gesprekken aan de gang en het is waarschijnlijk dat op korte termijn nog meer gevestigde organisaties toetreden.


Opmerkelijk is dat elke partner in het netwerk zijn eigen identiteit, onafhankelijkheid en activiteit behoudt. Er is dus geen sprake van een nieuwe organisatie die andere zou willen opslokken. Wellicht is dit de sleutel om tot een zeer ruime vruchtbare samenwerking te komen, tenminste indien NetHRD erin slaagt het geheel voldoende professioneel te omkaderen en de gemeenschappelijke belangen en interesses van de HR-gemeenschap goed te identificeren en te vertalen.


NetHRD heeft als actieterrein Vlaanderen en Brussel, maar zoekt ook naar een wisselwerking in Europees verband.Meer informatie: VOV - 03/454.59.70 of PMClub 03/287.00.29.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen