< Terug naar overzicht

Planten op kantoor verhogen productiviteit

Planten en bloemen op kantoor zorgen voor gelukkigere en dus ook productievere werknemers. De productiviteit ligt tot 15% hoger in 'groene' kantoren.

Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Cardiff. Medewerkers zijn tot 15% productiever in kantoren die opgevrolijkt zijn met planten dan in spartaans ingerichte kantoren.

De onderzoekers gingen de impact na van een zakelijk en strak ingericht kantoor tegenover een kantoor opgesmukt met planten. Wat is het effect op de door de medewerkers gepercipieerde luchtkwaliteit, tevredenheid en productiviteit? Hiervoor observeerden ze medewerkers in twee grote commerciële bedrijven.

Uit de veldstudie bleek dat de productiviteit tot 15% hoger ligt in ‘groene’ kantoren. Ook beweren de medewerkers dat ze zich gelukkiger voelen en ze beoordelen de luchtkwaliteit als goed.

“Dit is strijdig met de hedendaagse economische en politieke tijdsgeest en ook met moderne 'strakke' managementstijl. Het biedt juist een pad naar een meer vriendelijke, comfortabele en winstgevender vorm van werken op kantoor. Het onderzoek zet ook vraagtekens bij de overtuiging dat ‘minder meer is’. Soms is minder ook gewoon minder”, aldus de onderzoekers.

Bron: University of Exeter

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen