< Terug naar overzicht

Planten op het werk verhogen productiviteit met 30 procent

De helft van de medewerkers presteert beter en is gelukkiger in een aangename werkomgeving dan in een neutrale, onpersoonlijke ruimte. Ook de aanwezigheid van planten op het werk speelt een verrassend grote rol.

Dat blijkt uit onderzoek dat de Britse universiteit van Exeter uitvoerde in samenwerking met Ambius, een internationaal leverancier van welzijnsdiensten voor bedrijven. Vooral de aanwezigheid van planten blijkt een positieve invloed te hebben op het welzijn van medewerkers en het terugdringen van ziekteverzuim.

Het onderzoek wijst uit dat medewerkers die zich identificeren met hun werkomgeving gemotiveerder en productiever zijn. Ze staan positiever in het leven, zijn meer bezig met hun werk en hebben vaak zelfs een betere relatie met hun werkgever.

Ander wetenschappelijk onderzoek uit Australiƫ toont aan dat de aanwezigheid van planten op het werk de productiviteit met 30 procent verhoogt. Ook bleek dat klachten zoals keelpijn, hoesten en hoofdpijn met 30 tot 60 procent worden teruggedrongen door de aanwezigheid van planten op de werkvloer. Een plantrijke omgeving vermindert het stressgevoel tot 50 procent, terwijl het ziekteverzuim daalt van gemiddeld 15 naar 5 procent.

Beide onderzoeken tonen aan dat de werkomgeving een grote invloed heeft op de productiviteit en het welzijn van medewerkers.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen