< Terug naar overzicht

Plafond voor pensioensparen naar 960 euro

Na vier jaar van bevriezing worden de plafonds voor belastingvoordelen zoals pensioen- en langetermijnsparen opnieuw geïndexeerd.

De nieuwe bedragen berekende De Tijd op basis van het gemiddelde indexcijfer voor 2017, nadat het indexcijfer voor december werd gepubliceerd. Voor de publicatie van de officiële cijfers in het Belgisch Staatsblad is het nog even wachten.

Pensioensparen

Door de indexering stijgt het maximumbedrag voor het pensioensparen van 940 naar 960 euro. Stortingen tot dat bedrag geven recht op een belastingvermindering van 30 procent, waardoor u tot 288 euro kan recupereren via uw belastingaangifte.

In het Zomerakkoord werd daar nog een tweede formule aan toegevoegd. Bij de aankondiging werd gesteld dat u tot 1200 euro kan storten in een pensioenspaarverzekering of –fonds en daarvoor aanspraak maken op een belastingvermindering van 25 procent. In dezelfde wet zitten ook de regels rond het onbelast bijverdienen. Op basis van wat momenteel op tafel ligt, zou men in 2018 tot 6130 euro onbelast kunnen bijverdienen.

De indexering van het plafond van pensioensparen komt er na een bevriezing gedurende vier jaar. Die kaderde in de indexsprong voor de lonen van de werknemers. Achterliggende redenering was dat als de inkomens niet geïndexeerd worden, ook de fiscale aftrekposten niet moeten stijgen.

Bron: De Tijd (tijd.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen