< Terug naar overzicht

Petitie voor ‘Wet Ford’

De vakbonden starten een petitie om naar analogie van de Wet Renault een ‘Wet Ford’ te eisen. Die wet moet ervoor zorgen dat werknemers van toeleveringsbedrijven hetzelfde sociaal plan krijgen als de werknemers van een groot bedrijf dat de deuren wil sluiten.

Er zijn 15.000 handtekeningen nodig om gehoor te vinden voor een wetsvoorstel. De vakbonden starten daarom met een petitie. De vakbonden willen dat een multinational die de deuren sluit, ook verantwoordelijkheid draagt voor de werknemers van de firma's die hier rechtstreeks van afhangen.

Daarmee willen de bonden het akkoord rond het sociaal plan van Ford Genk, dat integraal werd doorgetrokken naar de toeleveringsbedrijven, formaliseren om deze procedure standaard toe te passen bij toekomstige sluitingen.

De bonden zien dit als een extra stok achter de deur om het vertrek van impactvolle ondernemingen te bemoeilijken en een financiële zekerheid in te bouwen voor werknemers die ook betrokken zijn, maar tot dusver buiten de wettelijke regels van vergoedingen vallen.

Bron: De Standaard/De Morgen/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen