< Terug naar overzicht

Pestwet helpt niet meer tegen ontslag

De antipestwet uit 2002 van voormalig minister van Werk Laurette Onkelinx (PS), stelde dat wie een klacht had ingediend voor pesten op het werk, niet meer ontslagen kon worden. Om misbruik tegen te gaan, past huidig minister Peter Vanvelthoven (sp.a) de wet aan. De bescherming gaat voortaan pas in als de klacht gemotiveerd en gegrond wordt verklaard.

De verandering van de wet is logisch, maar dringend was ze niet. Toch niet volgens voormalig staatssecretaris voor Welzijn op het Werk Kathleen Van Brempt (sp.a), die via onderzoek aantoonde dat in maar 0,4% van de gevallen er een klacht werd ingediend om nakend ontslag te vermijden. Maar die 0,4% is te veel voor wie vals van pesterijen beschuldigd wordt en minister Vanvelthoven dicht nu de juridische lacune. De werkgevers vragen daar al lang om.

Bedrijven krijgen voortaan ook de kans om een vertrouwenspersoon aan te stellen die mogelijk pestgedrag op het werk in de kiem kan smoren. Die persoon moet geschoold zijn in het opsporen van pesterijen. De antipestwet verplichtte de bedrijven tot nu toe al wel om een preventieadviseur aan te stellen als er sprake zou zijn van een klacht, maar veel bedrijven blijven hier in gebreke. In België worden één op zeven Belgen slachtoffer van pesten of ongewenst seksueel gedrag op het werk.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen