< Terug naar overzicht

Pesten koploper van ongewenst gedrag op werkvloer

In meer dan de helft van de meldingen over ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk gaat het om pesten. Daarna komen conflicten, verbaal geweld, ongewenst seksueel grensoverschrijdend gedrag en discriminatie. Fysiek geweld komt zelden voor.

Dat blijkt uit onderzoek van Groep IDEWE. De externe preventiedienst ontving vorig jaar 857 meldingen van ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk. Dat is een lichte stijging van 1,1% in vergelijking met het jaar voordien. In 56% van de gevallen gaat het over meldingen van pesten. Daarna komen conflicten (35,5%), verbaal geweld (3,6%), ongewenst seksueel grensoverschrijdend gedrag (3%), racisme/discriminatie (1,4%) en fysiek geweld (0,7%).

De meldingen bevestigen de resultaten van een bevraging in 2012 van IDEWE bij 2834 werknemers. Daaruit bleek dat in de zes maanden voorafgaand aan de bevraging 19% van de werknemers maandelijks minstens één vorm van conflictueus gedrag of pesterijen had meegemaakt. 4% kreeg te maken met een vorm van verbaal geweld, 3% met een of andere vorm van ongewenste intimiteiten en 1% met minstens één vorm van fysiek geweld.

Bij pesterijen gaat het vooral over het verspreiden van roddels (16%), het niet naar waarde schatten van inspanningen (18%) en het achterhouden van informatie (16%). In meer dan de helft van de gevallen (52,4%) heeft de aangeklaagde een hiërarchisch hogere positie dan de klager. In bijna 18% van de gevallen hebben aangeklaagde en klager een gelijke positie en in 4% van de gevallen heeft de aangeklaagde een lagere positie. In 12% van de gevallen was de status van de aangeklaagde niet gekend.

63% van de klagers zijn vrouwen. Al mag daar niet uit afgeleid worden dat vrouwen vaker het slachtoffer zijn van pesterijen. Een mogelijke verklaring is dat mannen minder snel geneigd zijn om grensoverschrijdend gedrag te melden. Bij de aangeklaagden zijn de verhoudingen omgekeerd: 46% van de aangeklaagden zijn mannen tegenover 36% vrouwen.

Opmerkelijk is dat de oorsprong van de pesterijen en conflicten vaak te wijten is aan een problematische werksfeer en niet alleen aan persoonlijk conflicten. Bij 39% van de klachten gaat het om een interpersoonlijk probleem en in 37% van de gevallen moet de oorzaak gezocht worden op team- en/of organisatieniveau.

Tot slot is er niet alleen een stijging van het aantal ongewenste grensoverschrijdend gedragingen, ook het aantal individuele meldingen over psychosociale problemen is fors gestegen in 2013. Zo zag het externe preventiebureau het aantal klachten over stress, burn-out en andere schokkende gebeurtenissen met 41% stijgen in vergelijkbaar met 2012. Alleen al het aantal meldingen over burn-out verdubbelden op een jaar tijd.

Bron: Groep IDEWE

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen