< Terug naar overzicht

Persoonlijkheid afleiden uit selfies met artificiële intelligentie?

Artificiële intelligentie kan persoonlijkheidstrekken beter afleiden van een selfie dan menselijke beoordeelaars, zo suggereert nieuw onderzoek. Al geldt dit enkel voor consciëntieusheid. Ook zijn de voorspellingen nauwkeuriger bij vrouwen dan bij mannen. We signaleren dit voor wat het waard is.

Onderzoekers van de Russische HSE University en Open University for the Humanities and Economics hebben aangetoond dat artificiële intelligentie de persoonlijkheid beter kan afleiden van een selfie dan menselijke beoordelaars.

Samen met een Britse start-up, BestFitMe, trainden de onderzoekers neurale netwerken om iemands persoonlijkheid af te leiden op basis van foto’s van gezichten. Met succes. In 58 procent van de gevallen werd een juiste inschatting gemaakt van een van de vijf persoonlijkheidskenmerken (consciëntieusheid, neuroticisme, extraversie, vriendelijkheid en openheid). De resultaten waren consistent over verschillende foto’s van dezelfde individuen.
Het persoonlijkheidskenmerk consciëntieusheid was het gemakkelijkst te herkennen. Bovendien waren de voorspellingen nauwkeuriger bij gezichten van vrouwen.
Het onderzoek werd uitgevoerd op een steekproef van 12.000 vrijwilligers die een persoonlijkheidstest invulden en samen meer dan 30.000 selfies bezorgden.

Bron: techxplore.com

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen