< Terug naar overzicht

Persoonlijk netwerk beste springplank naar werk

Ongeveer een vijfde van de deelnemers aan individueel outplacement vond werk via hun persoonlijk netwerk. Na gemiddeld zeven maanden vinden outplacementdeelnemers een job. Bovendien slaagt een meerderheid erin een nieuwe job te vinden met een beter of gelijk salaris.

Dat blijkt uit de onderzoeksresultaten van Right Management bij individuele, niet-verplichte outplacementprogramma’s in het kader van cao 51 voor bedienden en kaderleden. De cijfers hebben betrekking op bijna 350 kandidaten in individueel, niet-verplicht outplacement.

In 2011 vond zowat een vijfde van de deelnemers aan de individuele outplacement werk door middel van hun persoonlijke netwerk (21,66 procent). Dat netwerk blijkt wel kaderleden (27 procent) nog meer te helpen dan bedienden (19 procent). Professionals en bedienden in outplacement vonden overigens het vaakst een baan door het beantwoorden van advertenties (31 procent).

Outplacementprogramma’s helpen deelnemers om zich beter te kunnen profileren op de arbeidsmarkt via diverse manieren en kanalen. Dit blijkt zich te vertalen in het nieuwe salaris van de deelnemers. De meerderheid van de kaderleden (60 procent) en van de bedienden (67 procent) krijgt een beter of gelijk salaris bij hun nieuwe baan.

Na gemiddeld zeven maanden vinden deelnemers aan outplacement een nieuwe baan. Al is er een groot verschil in de zoektijd tussen personen van meer of minder dan 45 jaar. Bedienden jonger dan 45 jaar zoeken gemiddeld 4,8 maanden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen