< Terug naar overzicht

'Persoonlijk leiderschap' voorkomt stress en burn-out

In zijn proefschrift ‘De kwaliteit van de balans van leven en werk – De betekenis van waarden in welzijnsmanagement’ concludeert Maurice de Valk dat een inspirerend en spiritueel leiderschap burn-out en stressklachten voorkomt.

Naast zo’n ‘persoonlijk leiderschap’ zijn ook zingeving en zelfontplooiing onontbeerlijk voor een gezonde organisatie, voegt onderzoeker Maurice de Valk eraan toe. Kortom, leiddinggevenden moeten voldoende aandacht besteden aan het individuele en collectieve welzijn. Tegelijkertijd moeten ze wel duidelijke doelen stellen.

De Valk promoveert met zijn onderzoek aan de Erasmus Universiteit. Hij onderzocht de effectiviteit van de verschillende vormen van bedrijfsgezondheidszorg. Zijn opmerkelijkste besluit is dat ‘persoonlijk leiderschap’ voor meer productiviteit zorgt.

Door 'persoonlijk leiderschap' hebben medewerkers immers meer plezier in het werk. Ook hun ‘lerend vermogen’ neemt toe. Deze stijl van leidinggeven is dus niet alleen goed voor de individuele medewerkers, de hele organisatie vaart er wel bij. Ook de aandeelhouders vinden er baat bij.

Bron: Intermediair PW

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen