< Terug naar overzicht

Personeelstevredenheid hangt af van fysieke werkomgeving

Ondernemingen die er niet in slagen de fysieke werkomgeving optimaal te maken, spelen niet alleen met het welzijn van hun medewerkers, maar ook met de personeelstevredenheid.

Uit een onderzoek van het Spaceworks Project Team aan de Hallam University (Sheffield, UK) blijkt dat de tevredenheid van het personeel nauw samenhangt met de werkomgeving. Van de 342 senior HR-professionals actief in de privé-sector die deelnamen aan de enquête, gelooft een overweldigende meerderheid van 92% dat de fysieke werkomgeving een impact heeft op het welzijn van werknemers. Daarnaast denkt 82% dat de werkomgeving ook de jobtevredenheid beïnvloedt. Bovendien is amper 3% overtuigd dat de werkomgeving geen impact heeft op de productiviteit.

Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten van dit onderzoek dat HR-professionals de fysieke werkomgeving erkennen als een belangrijk people management thema. Maar het toont ook aan dat veel organisaties het personeel niet raadplegen wanneer beslissingen genomen worden over de fysieke werkomgeving. Organisaties die hun personeel echt naar waarde schatten, zouden dus actiever moeten communiceren en overleggen met het personeel dat beïnvloed wordt door wijzigingen in de werkomgeving. De onderzoekers raden aan meer aandacht te hebben voor de werkomgeving om zo de productiviteit, maar ook het welzijn, de medewerking en het behoud van medewerkers, alsook de aantrekkingskracht van het bedrijf op toekomstige werknemers, te maximaliseren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen