< Terug naar overzicht

Personeelsbetrokkenheid vergroten? Ga de werkvloer op

Werkgevers spenderen vaak heel wat tijd aan de zoektocht om de personeelsbetrokkenheid te vergroten. Dat is volgens onderzoek nochtans helemaal niet moeilijk: ga de werkvloer op en weet wat er echt leeft bij uw medewerkers.

Uit een studie van personeelsonderzoeksbureau Effectory blijkt dat medewerkers die de stelling ‘De directie weet wat er speelt op de werkvloer’ negatief tot neutraal beoordelen, gemiddeld een 6,7 scoren op betrokkenheid bij hun organisatie. Medewerkers die de stelling positief beoordelen, scoren gemiddeld een 8,4.

Eenzelfde link is zichtbaar bij bevlogenheid (6,1 versus 7,3), tevredenheid (6,9 versus 8,2) en beoordeling van de organisatie als geheel (6,3 versus 7,8). In organisaties waar de directie positief beoordeeld wordt, scoren de medewerkers dus op alle gebieden hoger.

Directie als voorbeeld

Het is bijzonder belangrijk dat een organisatie een inspirerende directie heeft die – waar ze ook rondloopt – uitdraagt en uitstraalt waar de organisatie voor staat. Dat betekent dat voorbeeldgedrag wordt getoond, de directie toegankelijk is, oprechte interesse toont en zich ook écht onder de medewerkers begeeft.

Directeurs die op de werkvloer samenwerken met hun medewerkers, kunnen zich dan ook ‘onsterfelijk’ maken binnen de organisatie. Door de betrokkenheid van een leidinggevende zouden de medewerkers zich immers gesteund voelen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat werkgevers het verborgen potentieel van werknemers makkelijker kunnen ontdekken én benutten.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen