< Terug naar overzicht

Persbericht. 2.150 bedrijven verstuurden hun freelance opdrachten al via de gratis database van Freelancenetwork.be en ontdekken freelance werk als alternatief voor interim.

Het aantal bedrijven dat in de gratis database van freelancers op zoek gaat naar een medewerker stijgt. Vandaag hebben al meer dan 2.150 bedrijven zich geregistreerd en minstens 1 freelance opdracht naar kandidaten toegestuurd.

 “We zijn heel blij met de evolutie”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.be. Elke maand komen er bedrijven bij en worden zo’n 300 nieuwe freelance jobs geplaatst. In april waren er zelfs 370.

Bedrijven beginnen een freelancer ook meer en meer de site te gebruiken als alternatief voor het interimkanaal. We zien dat bedrijven hun tijdelijke opdrachten ook naar freelancers beginnen door te sturen. Denk maar aan de receptioniste die ziek valt, de product manager die gaat bevallen of de personeelsdirecteur die op het laatste van de maand even een werkpiek heeft. Ook dan kan men perfect een freelancer inschakelen. 

1 op 3 freelancers werkt aan hetzelfde tarief dan een bediende.

Als we de tarieven van freelancers vergelijken met de totale loonkost, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat werken met een freelancer in veel gevallen even veel kost.

Wie een freelancer kent die kan inspringen op piekmomenten krijgt daar bovenop een enorme flexibiliteit en betaal je op het einde van het project geen opzegvergoeding. Het contract loopt gewoon af zonder dat er een vaarwelpremie voorzien is. 

Aantal freelancers per functie. 

Opdrachtgevers die hun freelance jobs onder freelancers willen verspreiden kunnen ondertussen al kiezen wie wel en niet aangeschreven moet worden.

De database voorziet perfect om een selectie te maken op regio en functie en laat ook toe om freelancers uit te sluiten.

Met meer dan 8.500 freelancers is er (bijna) altijd wel iemand die het werk kan uitvoeren.”Het grote aantal freelancers is echt wel nodig”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork, “zo willen wij ook de bedrijven in Oostende die een secretaresse zoeken ook kunnen bedienen en hen een minimum aantal freelancers aanbieden.

Voor jobs die van thuis uit kunnen gebeuren, hebben we sowieso voldoende freelance medewerkers voorhanden. 

Ook heel wat administratief personeel te vinden.

In de database van Freelancenetwork zitten de meeste freelancers op administratief vlak, grafisch ontwerp, vertalen en webdesign.

De groep freelancers binnen administratie is zo groot omdat heel wat freelancers naast hun specialisatie ook administratie gaan aanvinken als specialiteit. De andere jobs zijn typisch jobs die men van thuis uit kan doen en waar de traditie met het freelance werk al veel groter is.

Freelancers zoeken in de database en gratis e-mailen  kan via: http://www.freelancenetwork.be/freelancersgezocht.php

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen