< Terug naar overzicht

Performance management en bedrijfscultuur staan bovenaan op de Belgische HR-agenda

Het installeren van performance management en het versterken van de bedrijfscultuur zijn topprioriteiten voor Belgische HR-managers. Maar ook retentiemanagement staat nog altijd hoog op de agenda.

Dat blijkt uit een online-rondvraag van rekruteringsspecialist Michael Page bij meer dan 4000 HR-managers, onder wie een honderdtal Belgische. Wereldwijd hebben HR-managers dezelfde prioriteiten, alleen zijn er kleine accentverschillen. Zo zijn performance management en bedrijfscultuur topprioriteiten van Belgische HR-managers. Hun collega’s in de rest van de wereld zetten bedrijfscultuur en compensation & benefits bovenaan op hun prioriteitenlijst.

95 procent van de Belgische bedrijven willen hun retentiebeleid versterken. Ze doen dit vooral via het aanbieden van training en ontwikkeling (66 procent) en in mindere mate via het aanpassen van het beloningsbeleid of het streven naar een betere balans tussen werk en privé (beide 42 procent).

Het aantrekken van nieuw talent, sociale relaties, het opstellen van HR-standaarden en –beleid, opleiding en ontwikkeling en verloning, worden wereldwijd als de belangrijkste activiteiten bestempeld door de respondenten.

81 procent van de Belgische bedrijven is van plan nieuwe medewerkers aan te werven in 2013, wereldwijd is dat 86 procent. Ze willen die vooral vinden via de eigen bedrijfswebsite en andere online-kanalen, maar ook via rekruteringsbureaus. Niettemin verwacht 61 procent van de Belgische HR-managers dat het niet eenvoudig zal zijn het juiste talent te vinden. Wereldwijd denkt 48 procent van de HR-managers dat.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen