< Terug naar overzicht

Peeters wil meer vrouwelijke kandidaten bij sociale verkiezingen

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil dat meer vrouwen zich kandidaat stellen voor de sociale verkiezingen van volgend jaar. Hij hoopt dat hun kandidatuur als hefboom kan dienen om de discriminatie op de arbeidsmarkt weg te werken.

Van 9 tot 22 mei 2016 vinden in ons land opnieuw sociale verkiezingen plaats. In meer dan 6000 ondernemingen kiezen de werknemers dan hun vertegenwoordigers voor de ondernemingsraden en de comités voor preventie en bescherming op het werk.

Bij de sociale verkiezingen van 2012 was slechts één op de drie kandidaten een vrouw. Minister Peeters hoopt dat deze keer meer vrouwen zich zullen kandidaat stellen en doet dan ook een oproep in die zin: “Uit onderzoek blijkt dat nog steeds een onevenwicht tussen mannen en vrouwen bestaat op de arbeidsmarkt. Wat de loonkloof betreft, verdienen mannen nog steeds zeven procent meer dan vrouwen. Op het vlak van extralegale voordelen (zoals het aanvullend pensioen) dragen werkgevers veertig procent méér bij voor mannen dan voor vrouwen. Om discriminaties als deze weg te werken, vraag ik alle vakbonden om meer vrouwen op te nemen op de lijsten voor de sociale verkiezingen van volgend jaar.”

Bron: deredactie.be


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen