< Terug naar overzicht

Pascal Chabot: “Een burn-out is geen klacht van luiaards”

Veeleer dan een louter individueel probleem, vormt een burn-out een ziekte van de beschaving. Althans, zo luidt de stelling van filosoof Pascal Chabot. De aanpak van deze vorm van uitputting vereist dat de HR-afdeling bijdraagt in de zoektocht naar een nieuw professioneel evenwicht. Pascal Chabot verdedigt deze originele visie tijdens het volgende evenement van HR Public. Afspraak op 1 oktober in het Paleis der Academiën in Brussel.

De burn-out, een filosofische kwestie? Filosoof Pascal Chabot, professor aan de IHECS en auteur van verschillende boeken, gepubliceerd bij de Presses Universitaires de France (‘Après le progrès’, ‘Sept stades de la philosophie’, ‘La philosophie de Simondon’ en het recente ‘L’âge des transitions’), is er alvast van overtuigd: “De burn-out is gekoppeld aan het vraagstuk van de vooruitgang, de technologie en de verlangens die ons experimenteel tijdperk karakteriseren. De slachtoffers van een burn-out zijn immers vaak fanatieke aanhangers van de hedendaagse levensstijl. Precies door hun hard labeur (met een werkweek van meer dan 40 uur) blijft het hele systeem behouden. En toch zijn het net deze personen die breken. De symptomen van vermoeidheid, angst, onbeheersbare stress, depersonalisatie en gevoelens van incompetentie, portretteren mensen die, zonder te ontvangen wat ze nodig hadden, te veel hebben gegeven. Ze worden vaak vergeten, zonder de keuze te hebben om het anders aan te pakken. 

Een burn-out is echter niet onvermijdelijk, meent Chabot. Geconfronteerd met de eisen van de postmoderne maatschappij, is het mogelijk om te vragen hoe je een nieuw evenwicht kan creëren. Hoe kan je het duistere mechanisme van een burn-out transformeren in een toneel van een metamorfose? Hoe kan je ervoor zorgen dat er uit haar ervaring iets geboren wordt dat minder trouw is aan het systeem, maar meer in harmonie is met zijn innerlijke landschappen?

Die vraag speelt Chabot door aan HR, die volgens hem een cruciale rol moet spelen: “Als men iets kan verwachten van de organisatie, is het dat ze niet meedoet aan ontkenning of, erger nog, individuele beschuldiging. De werkgever moet de klacht horen én vervolgens herformuleren, zodat ze hoorbaar is in de hoogste regionen. Bovendien moet de werkgever de boodschap overbrengen dat de burn-out geen klacht is van luiaards. Het zijn immers de meest ijverigen, degenen die hun rol ter harte nemen, die zeer overstuur raken door de tegenstellingen die ze ondervinden, en zullen breken. De lakse werknemer stelt zich dat soort vragen echter niet. Hij wordt niet gehinderd door de tegenstrijdigheden die hij ontmoet. HR heeft de missie om te doen aanvaarden dat het lijden niet door niets wordt gegenereerd. HR moet mee aan de bak om enkele systematische veranderingen op te leggen.”

Een hefboom voor actie is vooral te vinden in de erkenning, meent Chabot: “We vinden in de organisatie een enorm verlangen, door elk van de verschillende modi uitgedrukt, om erkend te worden. De erkenning veronderstelt dat we datgene waarnemen wat onvervangbaar is in de mens. Luisteren is cruciaal, maar gebeurt vaak niet in de organisatie. De psychoanalyticus Christophe Dejours heeft een sterke formule om de impact van de erkenning uit te drukken. Hij stelt dat erkenning het lijden kan omzetten in plezier. De beroepen bevatten dat lijden, maar dat mag niet het laatste woord hebben. Ze moeten worden getransformeerd. Erkenning geeft betekenis aan de moeilijkheid door te stellen dat de inspanningen niet tevergeefs waren en geleid hebben tot iets beters.”

  • HR Public, het platform van de HR-professionals in de publieke sector, heeft Pascal Chabot uitgenodigd voor een niet te missen conferentie ‘Burn-out, zoektocht naar betekenis en technokapitalisme’, georganiseerd met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel en HR Square.
  • Het evenement vindt plaats op 1 oktober, van 12 tot 14.30 uur, in het Paleis der Academiën, Hertogstraat 1 in 1000 Brussel.
  • Leden van HR-Square kunnen voor dezelfde voorwaarden als leden van HR Public de conferentie bijwonen.
  • Info en inschrijvingen: www.hrpublic.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen