< Terug naar overzicht

Pas in 2085 wordt glazen plafond doorbroken

De kloof tussen mannen en vrouwen aan de top van bedrijven groeit slechts zeer langzaam dicht. Aan het huidige tempo duurt het nog meer dan 70 jaar alvorens er evenveel mannen als vrouwen in topfuncties te vinden zijn.

Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Denver. De onderzoekers zien bovendien geen beterschap sinds hun vorige studie uit 2009. Het aantal vrouwen in topfuncties is in vergelijking met zes jaar geleden hetzelfde gebleven.

En dat terwijl bijna de helft van de arbeidsmarkt bevolkt is door vrouwen. Meer zelfs, het onderzoek toont aan dat vrouwen vaak beter presteren dan hun mannelijke collega’s. The Women’s College van de universiteit van Denver hoopt met het onderzoek bedrijven te stimuleren om medewerkers te promoveren op basis van hun prestaties. Uit het onderzoek blijkt immers dat vrouwen gemakkelijker doorstoten tot topfuncties in bedrijven die prestatiegericht belonen.

Het onderzoek legt ook de oorzaken bloot. Zo bestaat er zowel bewust als onbewust seksisme bij mannen en krijgen vrouwen amper netwerkmogelijkheden. Een andere verklaring is het moeilijk doorbreken van traditionele rollenpatronen. Ook van vrouwen in topfuncties wordt verwacht dat zij het merendeel van de familiale zorgtaken opnemen. “Vrouwen worden wel gestimuleerd om klassieke mannelijke rollen op te nemen, maar het omgekeerde is veel minder waar”, besluiten de onderzoekers.

Bron: Business Insider

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen