< Terug naar overzicht

Parttimers zijn meer tevreden

Deeltijdse werknemers zijn meer tevreden op het werk dan hun voltijds werkende collega’s. Meer tevreden over hun functie, de arbeidsomstandigheden, collega’s, leidinggevende, organisatie en beloning. Bedrijven benutten te weinig de kracht van deze positieve medewerkers.

Een en ander blijkt uit een studie van Effectory, een bedrijf voor medewerkersonderzoek. Het bureau maakte voor Nederland een Nationale Tevredenheidsindex en stelde vast dat deeltijdse werkkrachten tot de gelukkigste van het land behoren. Van de respondenten die op verschillende facetten van hun baan een score op 10 moesten geven, deelden de parttimers telkens de hoogste punten uit. De verschillen zijn het grootst op het vlak van beloning (5,4 vs. 4,9) en arbeidsomstandigheden (6,9 vs. 6,4), maar ook over de functie (7,0 vs. 6,7), de collega’s (7,6 vs. 7,4) en de leidinggevende (6,4 vs. 6,1) laten parttimers zich positiever uit. Alleen in de ontwikkelingskansen nemen de onderzoekers geen verschil waar (5,6). De resultaten van het onderzoek werpen een ander licht op de instelling van vele bedrijfsleiders die nog te weinig aandacht hebben voor parttimers omdat elke inspanning voor deze werknemers maar voor de helft of een deel rendeert.

Effectory bepleit een cultuuromslag: de positieve instelling van de deeltijds werkenden zou moeten worden aangewend om de organisatie te versterken of een betere uitstraling te geven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen