< Terug naar overzicht

Partnerschap Levenslang Leren slaat hand aan de ploeg

Deze week werd de eerste officiële digitale bijeenkomst van het Partnerschap Levenslang Leren gehouden, onder voorzitterschap van professor Ans De Vos (Antwerp Management School). Het partnerschap werd opgericht op voorstel van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Ook de andere leden van het partnerschap zijn aangesteld. Zij krijgen de opdracht om de krijtlijnen uit te tekenen van het actieplan levenslang leren.

Een belangrijke prioriteit van de Vlaamse regering de komende jaren is het stimuleren van levenslang leren. Leren stopt niet na het dichtslaan van de schoolpoorten. Vlaanderen kan op dat vlak belangrijke stappen vooruitzetten. Het Vlaams regeerakkoord voorzag dan ook in de oprichting van het Partnerschap Levenslang Leren. Dat krijgt de taak tegen juni 2021 een ambitieus actieplan levenslang leren aan de Vlaamse regering voor te leggen.
In Vlaanderen is er onder andere nood aan meer leerbereidheid en -goesting, meer samenwerking tussen arbeidsmarkt en aanbieders, meer innovatie en werkplekleren enz. De departementen Werk en Onderwijs en Vorming engageren zich om in de nodige inhoudelijke ondersteuning te voorzien.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits: “Levenslang leren is meer dan ooit een belangrijk thema in onze samenleving. De experten van de relancecomités bevestigen dat opleiden en levenslang leren een belangrijke sleutel zijn in het kader van de relance. Opleiden, opleiden, opleiden is de nieuwe mantra. Met een actieplan willen we de competenties van mensen versterken, hen weerbaarder maken op de arbeidsmarkt en onze bedrijven ook een extra boost geven, een win-win dus voor onze Vlaamse economie en samenleving.”

“Er moet in Vlaanderen een cultuur komen van altijd blijven bijleren”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Daarom bundelen we nu de krachten van de werknemers, de werkgevers, de opleidingsverstrekkers… Je hebt iedereen nodig. Werkgevers moeten hun werknemers bijvoorbeeld soms vrijstellen voor bijscholing. Want dat maakt hen ook tot betere werknemers en zo krijg je als werkgever ook een beter bedrijf.”

Professor Ans De Vos: “Om te komen tot duurzame loopbanen voor iedereen is het nodig om ons klassieke, lineaire denken over leren en werken te doorbreken. Leren is essentieel om inzetbaar te blijven en om transities te kunnen maken doorheen de loopbaan. In dit partnerschap brengen we actoren uit onderwijs en arbeidsmarkt samen om een gezamenlijke visie hierover uit te bouwen en acties te formuleren om dit in praktijk te brengen.”

Bron: vlaanderen.be/nieuwsberichten. Daar vindt u ook de volledige samenstelling van het partnerschap.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen