< Terug naar overzicht

Paradox: kunnen knelpuntvacatures wél worden ingevuld?

De organisatie Paradox bezocht het voorbije jaar 820 KMO’s om de inzet van allochtonen en 45-plussers te promoten, in functie van de tekorten op de arbeidsmarkt. Er zijn resultaten, maar het proces verloopt vrij moeizaam.

Hoge werkloosheidscijfers enerzijds, openstaande vacatures anderzijds: u kent de paradox. In mei 2002 werd Paradox opgericht, een samenwerkingsverband tussen de VDAB, Randstad, Vitamine W en Idea Consult. Het project krijgt de steun van het Europees Sociaal Fonds, de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen. De hoofddoelstelling is het verhogen van de werkzaamheidgraad van werkzoekende 45-plussers en allochtonen, vooral dan in KMO’s. Paradox stuurt wekelijks drie consulenten op pad om kleine en middelgrote bedrijven uit de Antwerpse regio ervan te overtuigen hun aanwervingcriteria te herdefiniëren en ook 45-plussers en werkzoekenden van allochtone afkomst een kans te geven bij sollicitaties. Op ruim een jaar tijd werden meer dan 800 bedrijven benaderd. De belangrijkste conclusie van de organisatie is dat met een andere aanpak bepaalde knelpuntvacatures wel worden ingevuld.
Paradox spoorde 157 vacatures op, stelde 83 sollicitanten voor aan KMO’s en realiseerde 26 aanwervingen. Het blijft een arbeidsintensief gebeuren en er is nog veel werk aan de winkel.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen