< Terug naar overzicht

Paradox houdt bedrijfsleiders een spiegel voor

Paradox, een Antwerps samenwerkingsproject dat de kansen op werk voor allochtonen en 45-plussers probeert te verhogen, evalueert zijn werking na twee jaar activiteit. Het initiatief kon 130 leden van de doelgroep plaatsen in het reguliere arbeidscircuit.

Paradox is een samenwerkingverband van Randstad, VDAB, Vitamine W en IDEA Consult in de regio Antwerpen. Het heeft als doel de tewerkstellingskansen van werkzoekenden van allochtone afkomst en van 45-plussers te verhogen. Het Europees Sociaal Fonds, de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen steunen het project.


Op twee jaar tijd werden 1250 werkgevers gesensibiliseerd en 320 haalbare vacatures verzameld voor 45-plussers en allochtonen. Ongeveer 600 allochtonen en 45-plussers werden voor deze vacatures gescreend en 130 van hen konden via Paradox aan de slag in het reguliere arbeidscircuit. Opmerkelijk is de vaststelling dat 40% van de verzamelde vacatures kon worden ingevuld door iemand van de kansengroepen, ondanks het feit dat het voor de helft om zogenaamde knelpuntvacatures ging.


De ervaringen met diversiteit op de werkvloer vonden een neerslag in een KMO-diversiteitsgids en in een handleiding voor de arbeidsbemiddelaar. Aan de hand van de KMO-diversiteitsgids kan een bedrijfsleider of werkgever zichzelf plaatsen in een specifiek diversiteitsprofiel. Op die manier kan hij te weten komen welke kansen hij laat glippen en welke acties kunnen ondernomen worden om beter met diversiteit om te gaan.


In de handleiding voor arbeidsbemiddelaars komen onderwerpen aan bod zoals het onthaalbeleid, in- en doorstroom van kansengroepen, communicatie inzake diversiteit en competentiegericht personeelsbeleid. De twee publicaties worden gepresenteerd op 14 oktober.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen