< Terug naar overzicht

Overwerkte werknemer schuift werk voor zich uit

Werknemers die zich overbelast voelen op het werk hebben de neiging alles nog een beetje erger te maken door hun werk voor zich uit te schuiven.

Dat constateren Amerikaanse psychologen en coaches. Mensen die het gevoel hebben dat ze het werk niet meer aankunnen, zorgen er met het uitstelgedrag bewust of onbewust voor dat ze hun werkzaamheden nooit afronden. Als het niet af is, kan het ook niet worden bekritiseerd.

Joseph Ferrari, professor Psychologie aan de DePaul University zegt in de New York Times dat angst voor succes ook een rol speelt: “Als ik het goed doe, verwacht je de volgende keer nog meer van me en ik weet niet of ik dat aan kan.”

Volgens de deskundigen heeft het geen zin om tegen een chronische uitsteller te zeggen dat hij 'het gewoon even moet doen'. Dat is volgens hen het zelfde als 'Kop op' zeggen tegen iemand met een klinische depressie.

Mensen die echt alles uitstellen, hebben volgens Ferrari psychologische hulp nodig. Anderen kunnen veel baat hebben bij een training in timemanagement, waarin ze leren om de problematische werkzaamheden te identificeren en hoe ze grote projecten in behapbare brokken kunnen verdelen.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen