< Terug naar overzicht

Overheid trekt dubbel zoveel sollicitanten aan

Selor ontving de eerste zes maanden van dit jaar 112.711 sollicitaties voor de jobs bij de federale overheid. Dit is het dubbele van dezelfde periode vorig jaar.

De stijging benadrukt volgens Selor de aantrekkelijkheid van de federale overheid als werkgever. “Veel mensen zien de federale overheid als een stabiele werkgever in tijden van economische crisis”, zegt Stefanie Billiet van Selor.

Ook de arbeidsvoorwaarden zijn mooi: een interessante jobinhoud, met veel opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden. Ook de flexibiliteit van de overheid als werkgever zit in de lift. De mogelijkheid om thuis te werken, wordt erg gesmaakt.

Het hoge aantal sollicitaties voor de eerste helft dit jaar wordt voorts ook verklaard door vacatures die veel volk aantrokken. Zo ontving Selor heel wat sollicitaties voor administratief assistenten, calltakers, chauffeurs en onthaalmedewerkers voor verschillende federale overheidsdiensten. Andere jobs die veel kandidaten lokten, waren cipiers voor de FOD Justitie en masters en bachelors voor de FOD Financiën.

In 2012 ontving Selor 110.239 sollicitaties voor de federale overheid, in 2011 lag het aantal op 87.108.

Bron: De Morgen/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen