< Terug naar overzicht

Outplacement voor alle werknemers?

VDAB-topman Fons Leroy pleit voor het veralgemenen van het recht op outplacement, waarbij werkgevers betalen voor het begeleiden van ontslagen werknemers naar een nieuwe job. De werkgeversorganisaties treden die stelling bij, maar de outplacementkosten mogen niet bovenop de ontslagvergoeding gaan. Ook vakbonden reageren positief, maar dat mag niet ten koste gaan van de opzegvergoeding.

“Ik pleit, zeker in deze periode waarin het slechter gaat en we veel ontslagen kennen, dat er een algemeen recht op outplacement zou moeten zijn en dat de werkgevers zouden betalen voor het hertewerkstellen van hun werknemers en niet voor het opzeggen van hun werknemers”, zei VDAB-topman Fons Leroy tijdens het programma 'De ochtend' op de VRT-radio.

Hiermee sluit de VDAB zich aan bij de oproep van beroepsorganisatie Federgon vorige maand naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door IDEA Consult bij meer dan 2000 kandidaten. Daaruit bleek het succes van outplacement.

“De besprekingen rond het dossier arbeiders/bedienden is dé uitgelezen mogelijkheid om hierin stappen vooruit te zetten. Er is binnen de ontslagregeling nood aan een nieuw evenwicht tussen inkomenszekerheid en herinschakeling”, zegt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon.

Reacties


De werkgeversorganisaties Voka, VBO en Unizo reageren positief op het voorstel, maar maken een belangrijke kanttekening. “Verplicht outplacement kan een oplossing zijn. Maar dan enkel als onderdeel van de ontslagvergoeding”, zegt gedelegeerd bestuurder Jo Libeer van Voka.

Een eventuele veralgemening van de outplacementformule moet kaderen in een hertekening van het Belgische ontslagmodel: "De tijd is rijp om binnen het ontslagdossier (arbeiders-bedienden) sterker in te zetten op de begeleiding van werk naar werk, eerder dan op de opzeggingsvergoeding. Een nieuwe kostenstijging is in ieder geval onaanvaardbaar”, benadrukt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

“Een veralgemening van outplacement én betaald door de werkgever is op zich geen probleem. Maar dit mag niet ten koste gaan van de opzegvergoeding”, reageert BBTK-voorzitter Erwin De Deyn.

Vakbondsman De Deyn wijst ook op de bestaande regeling in het aanvullend paritair comité 218, het grootste PC van het land. “Daar wordt nu al via cao's geregeld dat iedereen recht heeft op ontslagbegeleiding.” In PC 218 is er immers ook een begeleidingsprocedure voor werknemers jonger dan 45. En outplacement in PC 218 gebeurt volgens De Deyn via 'solidarisering', betaald door de werkgever. “Men moet het warm water niet heruitvinden. Als dit uitgebreid wordt, zou dat perfect zijn.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen