< Terug naar overzicht

Outplacement is in trek bij kaderleden

Right Management analyseerde de resultaten van 2006 inzake individueel outplacement. Er is een duidelijke groei waarneembaar.

Right Management ziet een dubbele evolutie op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven kunnen moeilijk hun vacatures invullen en toch vallen er ontslagen op elk niveau binnen organisaties. Bedrijven moeten zich namelijk onophoudelijk aanpassen aan de economische werkelijkheid, aan hun milieu en de marktontwikkeling. Deze permanente beweging bevat volgens de consultancy een positief aspect: door middel van outplacement kunnen medewerkers die niet meer passen in een bepaalde functie, bedrijfscultuur of sector zich herpositioneren op de arbeidsmarkt.

Right Management signaleert voor 2006 een serieuze toename van het aantal individuele outplacementopdrachten. In vergelijking met het jaar ervoor waren er 33% meer kaderleden in begeleiding volgens het programma omschreven in cao 51. Outplacement is vooral ‘in trek’ voor kaderleden: 75% van alle individuele outplacementopdrachten waren bestemd voor kaderleden, 25% gingen naar bedienden (bij deze groep bleef het aantal individuele outplacementopdrachten status quo).

De betere economische situatie maakt het bedrijven mogelijk een budget voor een intensievere outplacementbegeleiding van ontslagen kaderleden vrij te maken. Voorts hebben de kaderleden een betere kennis van het concept en de voordelen van outplacement, voornamelijk wegens de politieke actualiteit. Het besef van de toegevoegde waarde van outplacement is vooral aanwezig bij deze groep.

Groepsoutplacement, tewerkstellingscellen, veranderings- en inzetbaarheidsprogramma’s of carrièremanagementprogramma’s op alle niveaus in de organisatie kenden een toename van 65%. Groepsoutplacement en tewerkstellingscellen zijn in aantal toegenomen maar het gaat wel over kleinere groepen. Activiteiten rond ontwikkelassessment, coaching en leiderschapsontwikkeling zitten in de lift. Het aantal programma’s in het kader van cao 82 en het Generatiepact verdrievoudigde in 2006.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen