< Terug naar overzicht

Organisaties onwetend over de voordelen van cloud agility

Heel wat bedrijven overschatten hoe flexibel (‘agile’) ze zijn. 58 procent van de IT-afdelingen is daardoor niet voorbereid op concurrentiebedreigingen, zoals het vermogen van concurrenten om applicaties sneller te lanceren.

Hoewel de meerderheid van de bedrijven denkt flexibel te zijn, toont een nieuw onderzoek van Oracle aan dat veel bedrijven niet in staat zijn om de werkdruk flexibel te beheren en nieuwe applicaties snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Zij zijn daardoor slecht voorbereid op het omgaan met concurrentiebedreigingen. De studie laat ook zien dat er weinig bewustwording is onder bedrijven over hoe technologieën zoals Platform-as-a-Service (PaaS) kunnen helpen bij het inspelen op deze uitdagingen.

Voor de studie werden 1004 medewerkers van grote bedrijven in Frankrijk, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk ondervraagd. 62 procent beschouwt de eigen organisatie als flexibel (dat wil zeggen: in staat om in te spelen op nieuwe zakelijke kansen of nieuwe producten, of om diensten snel te ontwikkelen).

Het concurrentievoordeel van agility

De respondenten zijn duidelijk over de voordelen van agility. 78 procent noemt de mogelijkheid om snel nieuwe bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, te testen en in gebruik te nemen belangrijk of zeer belangrijk voor het succes van hun bedrijf. Bijna een derde (30 procent) gelooft dat een effectieve inzet van applicaties en diensten de belangrijkste factor is voor zakelijk succes als het gaat om IT-infrastructuur.

De concurrentie-impact van agility blijkt ook erg belangrijk voor de bedrijven. Zo zegt 27 procent dat het vermogen van een concurrent om sneller een innovatieve klantenservicedienst te lanceren een topbedreiging vormt. 58 procent van de bedrijven heeft immers geen IT-infrastructuur beschikbaar die een antwoord kan bieden op zo’n bedreiging.

De kracht (en dreiging) van PaaS

Volgens het onderzoek maken bedrijven weinig gebruik van de flexibiliteit die PaaS biedt. Slechts 44 procent van de bedrijven is in staat om nieuwe mobiele bedrijfsapplicaties binnen zes maanden te ontwikkelen, testen en in gebruik te nemen. Slechts 27 procent kan dat binnen een maand. Er is dus een gebrek aan bewustwording over de vraag hoe bedrijven flexibeler kunnen worden. Terwijl vele zichzelf al beschouwen als agile, zijn de meeste niet in staat de kracht van PaaS-oplossingen te gebruiken bij het snel lanceren van nieuwe diensten.

Bedrijven beseffen echter zelf niet goed hoe PaaS kan helpen bij het verbeteren van de operationele wendbaarheid. Slechts 34 procent zegt een volledig begrip te hebben van PaaS, terwijl 20 procent aangeeft geen idee te hebben wat het inhoudt. Van de respondenten die zeggen te weten wat PaaS is, noemt slechts 28 procent de tijdwinst bij applicatieontwikkeling als voordeel. Dat is ver achter strategische voordelen zoals besparingen op kosten van de interne IT-infrastructuur (45 procent).

Bron: Oracle (oracle.com)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen