< Terug naar overzicht

Organisaties missen leiderschapscapaciteiten

Slechts één op de drie organisaties zegt over voldoende leiderschapscapaciteiten en –talent te beschikken die nodig zijn om hun strategische doelstellingen te bereiken.

Dat blijkt uit onderzoek van Harvard Business Publishing bij meer dan 800 executives en senior talent development professionals. Slechts 31 procent zegt dat hun managers over de nodige leiderschapskwaliteiten beschikken om het te maken in de huidige omstandigheden.

Leiderschapsontwikkeling wordt dan ook als cruciaal gezien om organisatieveranderingen tot een goed einde te brengen (43 procent), gevolgd door het ontwikkelen van algemene managementcapaciteiten (24 procent) en het versnellen van aankomend leiderschapstalent (21 procent).

Terwijl vroeger onderzoek van Harvard Business Publishing aantoonde dat het middelmanagement zelden deelnam aan leiderschapsontwikkelingstrajecten, merken de onderzoekers een kentering.

Bijna 80 procent van de respondenten zegt dat ook het middelmanagement over veranderingsmanagementcapaciteiten moet beschikken, een ‘leiderschaps mindset’ moeten hebben (77 procent). Daarnaast moeten ze ook hun communicatie en talentmanagementvaardigheden verder aanscherpen (76 procent).

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen