< Terug naar overzicht

Opvallend meer vraag naar specialisten in HR en opleiding

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014 nam de vraag naar specialisten in opleiding en ontwikkeling toe met 28% in Nederland. Een opvallend cijfer in de vacaturetrends. Ook de vraag naar HR-professionals is fel toegenomen in het eerste kwartaal van 2015.

Een analyse van de Nederlandse HR-dienstverlener Yacht van de gegevens in jobsite Jobfeed leert dat organisaties, nu de economie stilaan aantrekt, opvallend vaker op zoek gaan naar HR-experts. Het gaat vooral om specialisten in opleiding en HRM in het algemeen.

In Nederland wordt die opmars wel geholpen door de recente wettelijke bepaling dat de werkgever de werknemer in staat moet stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie. Bovendien moet de werkgever zijn medewerkers ook in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst als de functie van de werknemer komt te vervallen of als hij niet langer in staat is deze te vervullen.

Op die manier is ‘employability’ (‘emplooibaarheid’ noemen onze noorderburen het ook wel) in de wet ingebakken. Een inspiratie voor deze contreien? (We hebben weliswaar al de beruchte 1,9% opleidingsuitgaven, maar die lijkt veeleer dode letter te blijven en de sanctiemechanismen werden zelfs onderuitgehaald).

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen