< Terug naar overzicht

Optimaliseer uw website voor mobiel gebruik, anders misloopt u talent

Zowel in Belgiƫ als in Nederland zijn er nog grote stappen te maken op het gebied van mobile recruitment. De meeste wervingssites zijn er nog niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. In Belgiƫ is 28 procent van de recruitmentsites geschikt voor mobile devices, in Nederland amper 16 procent.

Dat de Lage Landen niet bepaald mee zijn op het vlak van mobile recruitment, blijkt uit onderzoek van Indeed, de grootste vacaturesite ter wereld. Het onderzoek liep bij 766 HR-verantwoordelijken in België en Nederland en werd uitgevoerd door het online-marktonderzoeksbureau Multiscope in juni 2015.

Als het over het totale recruitmentproces gaat, waarin ook zaken als het sollicitatieproces zijn opgenomen, is het nog slechter gesteld met beide landen. Slechts negen procent van de Nederlandse bedrijven biedt een sollicitatieproces dat volledig geoptimaliseerd is voor mobile devices. In België is dat 19 procent.

Kloof tussen buurlanden wordt groter

Het lijkt er bovendien op dat het verschil tussen de buurlanden in de toekomst alleen maar groter wordt. Zo bekijkt 32 procent van de Belgische bedrijven de mogelijkheden van mobile recruitment, terwijl in Nederland slechts 18 procent daarmee bezig is. Daarnaast heeft 23 procent van de Belgische bedrijven plannen om in de toekomst een mobile recruitment-app te bouwen, tegen slechts 16 procent van de Nederlandse ondernemingen.

Het uiteenlopen van de Nederlandse en Belgische percentages lijkt onder andere voort te komen uit een verschil in kennis. Zo zijn Belgen er beter van op de hoogte dat een responsieve website bijdraagt aan een betere ranking in Google. In België wist 62 procent van de recruitmentprofessionals dit, in Nederland slechts 54 procent.

Bovendien zijn de Nederlandse bedrijven sceptischer over het belang van mobile recruitment. Daar geeft 30 procent aan helemaal geen toegevoegde waarde te zien in mobile recruitment. In België is 14 procent van de rekruteerders die mening toegedaan.

Misloop geen talent

Door hun websites niet te optimaliseren voor mobiel gebruik, lopen bedrijven talent mis. Wie stelt dat mobile recruitment de toekomst heeft, drukt zich zelfs nog zwak uit. Mobile devices zijn nu al verantwoordelijk voor het grootste deel van het internetverkeer. Zeker voor het aantrekken van millennials – de mobiele generatie – is een mobile recruitmentsite een must. Dat lijken de rekruteerders in België beter te begrijpen dan in Nederland, al is er ook in België nog heel wat werk.

Het verschil tussen Nederland en België komt naar voren bij bedrijven van alle soorten en maten. Bij grote Belgische bedrijven is 33 procent van de recruitmentwebsites geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, in Nederland is dat 26 procent. Bij kleine bedrijven liggen de percentages op elf voor België en zes voor Nederland. Bij de middelgrote bedrijven is het verschil met 20 procentpunten het grootst: 34 procent in België, 14 procent in Nederland.

Bron: Indeed (be.indeed.com)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen