< Terug naar overzicht

Opslag in 2022: dat wordt noppes

Bijna negen op tien Belgische werkgevers verwachten geen opslag te kunnen geven in 2022. Weinig verrassend is dan ook dat het gebrek aan loonsverhoging hun grootste bezorgdheid is om personeel te behouden. Slechts één branche vertoont afwijkend gedrag.

Hoewel de meerderheid van de bedrijven (60 procent) positief naar de toekomst kijkt wanneer het gaat over bedrijfsgroei, staan heel wat Belgische werkgevers voor een uitdaging omdat ze hun personeel geen opslag zullen kunnen geven. Van de ondervraagden plant 14 procent wel hogere bonussen te geven en ook aan de hand van extralegale voordelen tonen ze hun appreciatie, maar een echte loonsverhoging is voor zeer velen (89 procent) momenteel geen optie.

Tegelijk benoemt 37 procent van de respondenten lage lonen en het niet kunnen aanbieden van loonsverhogingen als grootste uitdaging voor het behouden van talent. Ook voor het aantrekken van nieuwe werknemers kan dit een struikelblok vormen: 9 procent denkt dat het niet kunnen inlossen van loonverwachtingen van potentiële werknemers het vinden van nieuw talent bemoeilijkt.

Er is één uitzondering: de IT-sector. Daar zijn de lonen over het algemeen gestegen. Die evolutie is al langer bezig, maar kreeg een boost door de coronacrisis. In een omgeving waar het digitale steeds belangrijker is, worden er zelfs voor starters hoge salarisvoorstellen gedaan. Dat zal volgend jaar niet anders zijn.

Bron: Robert Half Salarisgids.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen