< Terug naar overzicht

Opnieuw sterke stijging werkaanbod

In maart 2018 werden 26.155 vacatures rechtstreeks aan de VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 11,6 procent meer dan in maart 2017.

In de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 265.355 vacatures. Dat is 11,9 procent meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (april 2016 – maart 2017).

De voorbije twaalf maanden werden er vanuit de sectoren ‘vervaardiging van machines en toestellen’, ‘chemie, rubber en kunststof’ en ‘metaal’ veel meer vacatures gemeld dan in de periode van twaalf maanden daarvoor. Door de toegenomen vraag vanuit de secundaire sector zal het probleem om geschikt personeel te vinden voor de technische knelpuntberoepen alleen maar groter worden. Ook ‘maatschappelijke diensverlening’ en ‘diensten aan personen’ deden het goed.

Bij de minder goed scorende sectoren vinden we de sectoren ‘zakelijke dienstverlening’ en ‘horeca en toerisme’. Die hebben in de loop van de voorbije twaalf maanden wel iets meer vacatures gemeld dan in dezelfde periode daarvoor, maar de groei blijft toch onder de globale stijging van 11,9 procent.

Opmerkelijk: de sectoren ‘transport, logistiek en post’, ‘grafische nijverheid, papier en karton’ en ‘informatica, media en telecom’ kennen een afname van het aantal gemelde vacatures.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen