< Terug naar overzicht

Opnieuw mooie groei in de uitzendsector: +6 procent op jaarbasis

In de maand februari 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 1,02 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Op jaarbasis ziet het er beter uit: een stijging met 6 procent.

De toename maand op maand is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 0,95 procent in het arbeiderssegment en met 1,13 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand februari van vorig jaar liet de uitzendsector een stijging met 6,08 procent optekenen (tegenover +7,95 procent in januari 2018). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 5,98 procent in het arbeiderssegment en een toename met 6,21 procent in het bediendesegment.

De jaarlijkse groei bevestigt de trend van de voorbije maanden. De groei is bovendien verspreid over zowel het arbeiders- als bediendesegment, als over de drie regio's.

De Federgon-index bereikte 118,1 punten in februari 2018 tegenover 116,9 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen